Ως το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους, με πλούσια ιστορία και ενδιαφέρουσα γεωμορφολογία, υπάρχουν σίγουρα πολλά να δείτε στην Κεφαλονιά.

Οι Καταβόθρες στο Αργοστόλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο νησί, αφού το νερό εξαφανίζεται από τις ρωγμές κοντά στην ακτή διασχίζει υπογείως ολόκληρο το νότιο τμήμα του νησιού και καταλήγει στο σπήλαιο της Μελισσάνης.

Το σπήλαιο αυτό βρίσκεται στη Σάμη, στην ανατολική ακτή του νησιού και στο εσωτερικό του βρίσκεται μια γαλάζια λίμνη. Τα αρχαία ερείπια που ανακαλύφθηκαν απέδειξαν ότι το σπήλαιο ήταν ιερός τόπος αφιερωμένος στο θεό Πάνα και απλώς ενίσχυσαν το μυστήριο. Σύμφωνα με το μύθο, η Μελισσάνθη ήταν νύμφη η οποία αυτοκτόνησε στη λίμνη επειδή ο θεός Πάνας απέρριψε τον έρωτά της.

Ένα άλλο σπήλαιο κοντά στη Σάμη είναι το σπήλαιο της Δρογαράτης. Ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια, όταν ένας σεισμός αποκάλυψε την κύρια είσοδό του. Η ηλικία του σπηλαίου εκτιμάται ότι είναι 100.000.000 χρόνια και μόνο ένα μέρος αυτού είναι προσπελάσιμο. Πιθανόν συνδέεται και με άλλα σπήλαια στην περιοχή και λόγω της σπουδαίας ακουστικής του, έχει φιλοξενήσει πολλά πολιτιστικά δρώμενα.

Άλλα αξιοσημείωτα αξιοθέατα στην Κεφαλονιά είναι το κάστρο του Αγίου Γεωργίου και η γέφυρα De Bosset στη λιμνοθάλασσα του Κούταβου. Επίσης η Κουνόπετρα και οι φάροι των Αγίων Θεοδώρων και του Γερο-γόμπου είναι μερικά από τα μνημεία του νησιού που αξίζει να επισκεφτεί ο επισκέπτης του.

Το “Skinos Ilivatos Eco Villa and Estate” είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για όποια διαδρομή και όποιο αξιοθέατο εάν επιλέξετε να επισκεφτείτε ανάμεσα από μια πληθώρα επιλογών. Μην διστάσετε να μας ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.

attractions-kefalonia-1
attractions-kefalonia-2
attractions-kefalonia-4