Καταδύσεις Κεφαλονιά

 

Ακόμα και κάτω από τη θάλασσα, η Κεφαλονιά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Το ναυάγιο του βρετανικού υποβρυχίου «Περσεύς» που βρίσκεται στον βυθό της νότιας πλευράς του νησιού στήνει το πιο ιδιαίτερο σκηνικό για εξερεύνηση και περιπέτεια.

Η Κεφαλονιά θεωρείται ένας ιδιαίτερος προορισμός καταδυτικού τουρισμού. Οι σεισμοί και τα ιδιόμορφα γεωλογικά φαινόμενα έχουν διαμορφώσει εξαιρετικούς φυσικούς σχηματισμούς κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπως ρήγματα, διαφυγές αερίων και γλυκού νερού. Αυτά που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν είναι τα φυσικά απέραντα υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας, οι σπηλιές στο Φισκάρδο και ο υπέροχος βυθός στην Αγία Ευφημία, τη Σκάλα, το Αργοστόλι και την Παλική που ξεχωρίζουν από ολόκληρο τον υποθαλάσσιο κόσμο του νησιού και φιλοξενούν κάθε χρόνο πολλούς δύτες.

Αποκλειστικά, για εξειδικευμένους στη σπηλαιοκατάδυση, η λίμνη και το σπήλαιο της Μελισσάνης προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Η σπάνιας ομορφιάς μορφολογία του σπηλαίου κρύβει επιβλητικές στοές, οι οποίες μάλιστα, συγκοινωνούν με τα υπόλοιπα σπήλαια της ευρύτερης περιοχής.

Είτε είστε αρχάριος είτε είστε επαγγελματίας τα καταδυτικά κέντρα παρέχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και φυσικά την εμπειρία χρόνων.

shutterstock 613715012-Gallery
kefalonia-scuba-diving-6
kefalonia-scuba-diving-4
kefalonia-scuba-diving-1
shutterstock 464316578-Gallery
shutterstock 524834866-Gallery
kefalonia-scuba-diving-3
shutterstock 526518061-Gallery
kefalonia-scuba-diving-5