Η πιο διάσημη παραλία και το καταχωρημένο σήμα κατατεθέν του νησιού είναι η παραλία Μύρτος, 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι.

Ο Μύρτος καλύπτεται από όμορφα λευκά βότσαλα που κάνουν έντονη αντίθεση με τα τιρκουάζ νερά της θάλασσας. Παραλία εξίσου εντυπωσιακή και όμορφη με το Μύρτο είναι η Αντίσαμος. Το τοπίο είναι σχετικά παρόμοιο, αφού περιβάλλεται από το βουνό Αυγό και έχει λευκά βότσαλα. Η παραλία αυτή έγινε δημοφιλής λόγω κάποιων σκηνών από την ταινία “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” που γυρίστηκαν εδώ..

Η Έμπλυση είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς, πολύ κοντά στο Φισκάρδο. Είναι επίσης παραλία με βότσαλα και τα διάσπαρτα λευκά βράχια που υπάρχουν κάνουν το τοπίο ακόμα πιο τροπικό ενώ είναι ιδανικά για ηλιοθεραπεία.

Το Φώκι είναι άλλη μια παραλία κοντά στο Φισκάρδο, που πήρε το όνομά της από τις μεσογειακές φώκιες μονάχους-μονάχους που απολαμβάνουν τα νερά στην περιοχή. Από τις αμμουδερές παραλίες του νησιού, η Σκάλα και τα Λουρδάτα είναι από τις καλύτερες. Τελευταία αλλά όχι λιγότερο όμορφη είναι η παραλία Ξι. Είναι παραλία με άμμο, αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το κοκκινωπό της χρώμα εξαιτίας της πλούσιας περιεκτικότητας της σε άργιλο.

Τέλος, μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε την ηλιοθεραπεία και το κολύμπι στις Άμμες, τον 'Αη-Χέλη, τη Λυγιά και την παραλία του Άγιου Θωμά στα Τραυλιάτα. Στο νοτιότερο τμήμα, βρίσκονται οι παραλίες Άβυθος, Τραπεζάκι, Λιμένια, Μακριά Πέτρα και Λάζαρος. Οι παραλίες Αγία Ευφημία και Πλατιά Άμμος βρίσκονται στη βόρεια πλευρά, ενώ οι Πετανοί και ο Μέγας Λάκκος στη δυτική.

Με ορμητήριο το “Skinos Ilivatos Eco Villa and Estate”μπορείτε να επισκεφτείτε οποιαδήποτε παραλία του νησιού, μακρινή ή κοντινή, επιθυμείτε.

kefalonia-beaches-1
kefalonia-beaches-5
kefalonia-beaches-8
Emblisi beach
Skala-Beach-kefalonia
Skala-Beach-kefalonia-2
Kefalonia-beaches
kefalonia-beaches-3
kefalonia-beaches-4
kefalonia-beaches-2
Antisamos-Beach-kefalonia
Petani-Beach-kefalonia
Melissani-Kefalonia